Špaldový chléb s červenou řepou

Recept na chléb ze špaldové mouky a čerstvé řepy.


3.06x

Postup přípravy

Vodu zahřejeme na teplotu 37 - 38 °C. Droždí rozdrobíme do mísy, zalijeme vlažnou vodou a zamícháme, aby se droždí rozpustilo. Přidáme olivový olej a sůl.

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Řepu smícháme s většinou celozrnné mouky, trochu mouky odložíme stranou na hnětení.

Směs řepy a mouky vmícháme do kvásku a vypracujeme hladké a pružné těsto. Těsto na chléb z červené řepy zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Vykynuté těsto přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pomoučněnýma rukama z něj vytvarujeme bochník.

Špaldový chléb s červenou řepou pečeme 50 minut ve střední části trouby a poté ho necháme vychladnout na mřížce.

Chléb s červenou řepou krájíme na plátky a podáváme podle chuti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špaldový chléb s červenou řepou

Zpět na recept