Vaření.czReceptyŠpaldovo-pohankové sušenky

Špaldovo-pohankové sušenky

Tři různé druhy cukroví v jednom receptu. Zdravé sušenky ze špaldové a pohankové mouky.


4.36x
120 min
2×

Ingredience

na ozdobu

1 hrnečekmarmeláda

těsto 1

1 špetkazázvor
1 lžičkastrouhaný kokos
1 lžícestrouhaná mrkev

těsto

100 gmed
200 grostlinný tuk
100 gpohanková mouka
200 gšpaldová mouka

těsto 2

1 lžičkamletá skořice
1 hrstkandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy

Smícháme špaldovou mouku, pohankovou mouku, med a rostlinný tuk a vzniklé těsto necháme 1 hodinu odležet v ledničce. Těsto rozdělíme na tři části. Těsto nemusíme rozdělovat, můžeme si vybrat jen jednu variantu sušenek. První části těsta vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Vychladlé sušenky potřeme marmeládou a slepíme. Do druhé části těsta zapracujeme nastrouhanou mrkev, kokos a zázvor. Vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme trojúhelníčky. Připravené sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C. Třetí část těsta rozválíme na 4 mm silný plát. Posypeme kandovanou pomerančovou kůrou a mletou skořicí, válečkem lehce zatlačíme do těsta a poté vykrajujeme tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C. Špaldovo-pohankové sušenky jsou díky použitým ingrediencím zdravější a vhodné i pro dietu.
user-icon

autor Růženka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špaldovo-pohankové sušenky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena