Špaldovo-pohankové sušenky

Tři různé druhy cukroví v jednom receptu. Zdravé sušenky ze špaldové a pohankové mouky.


4.36x
120 min
2×

Postup přípravy

Smícháme špaldovou mouku, pohankovou mouku, med a rostlinný tuk a vzniklé těsto necháme 1 hodinu odležet v ledničce. Těsto rozdělíme na tři části. Těsto nemusíme rozdělovat, můžeme si vybrat jen jednu variantu sušenek.


První části těsta vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Vychladlé sušenky potřeme marmeládou a slepíme.

Do druhé části těsta zapracujeme nastrouhanou mrkev, kokos a zázvor. Vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme trojúhelníčky. Připravené sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C.

Třetí část těsta rozválíme na 4 mm silný plát. Posypeme kandovanou pomerančovou kůrou a mletou skořicí, válečkem lehce zatlačíme do těsta a poté vykrajujeme tvary. Sušenky pečeme na pečicím papíře asi 15 minut při 150 °C.

Špaldovo-pohankové sušenky jsou díky použitým ingrediencím zdravější a vhodné i pro dietu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špaldovo-pohankové sušenky

Zpět na recept