Špaldová bábovka bez cukru

Zdravá bábovka bez pšeničné mouky a cukru. Tedy pro ty, kdo chtějí mlsat zdravě! Vhodné pro antimykotickou dietu.


4.826x
60 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Našleháme žloutky s hruškovou šťávou. Přidáme olivový olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a skořicí podle vlastní chuti. Nakonec do těsta vmícháme našlehané bílky. V případě dalšího doslazení použijeme džem či povidla, bez přidaného cukru nebo stévii.

Těsto na špaldovou bábovku nalijeme do bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 45 minut. Upečenou bábovku vyzkoušíme špejlí, vyndáme a necháme vychladnout. Pak ji vyklopíme.

Špaldovou bábovku bez cukru nakrájíme a můžeme podávat. Kdo se neobejde bez cukru, může posypat již hotovou bábovku.
user-icon

autor Eliska71


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špaldová bábovka bez cukru

Zpět na recept