Jednoduché a vegetariánské jídlo, které zvládne každý začátečník! Do omáčky můžete sýr vmíchat už při vaření.
Hodnocení
4.2
/ 5 (598x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
SůlNaN -
MásloNaN -
Cibule1 ks
Paprika150 g
Kysaná smetana200 ml
Mletý pepřNaN -
Špagety400 g
Strouhaný sýr100 g
Žampiony200 g
Postup přípravy
Připravte základ omáčky Na pánvi rozehřejte kousek másla. Jakmile začne pěnit, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek. Restujte je na mírném plameni, dokud cibulka nezměkne a nezačne lehce zlátnout.
Přidejte houby K osmahnuté cibulce a česneku přidejte na menší kousky nakrájené papriky a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Vše společně restujte několik minut, dokud zelenina lehce nezměkne a žampiony nepustí šťávu.
Zalijte smetanou a dochuťte K podušené zeleninové směsi přilijte smetanu na vaření. Promíchejte a dochuťte solí, pepřem, případně oblíbeným kořením – např. špetkou mletého muškátového oříšku nebo sladké papriky. Nechte krátce povařit, jen tolik, aby se chutě spojily a omáčka lehce zhoustla.
Uvařte těstoviny V mezičase uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě. Vařte je tak, aby byly al dente – tedy na skus. Po scezení je neproplachujte, aby se omáčka lépe přichytla.
Servírování Těstoviny rozdělte na talíře a přelijte je připravenou zeleninovo-smetanovou omáčkou. Na závěr vše posypte nastrouhaným sýrem – nejlépe tvrdším, jako je parmazán, gouda nebo eidam.