Italský recept z našich surovin. Omáčka je vhodná i pro vegetariány, kteří ovšem musí vynechat slaninu.
Hodnocení
3.8
/ 5 (59x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Sůl
Vejce3 ks
Špagety1 balíček
Mletý bílý pepř
Anglická slanina250 g
Mletý parmezán1 balíček
Smetana 12%1/2 l
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scedíme je, necháme v nich trochu vody a necháme je v horkém hrnci. Než se uvaří špagety, nakrájíme slaninu na kostičky.
Česnek oloupeme a utřeme. Rozehřejeme pánev bez oleje a slaninu opražíme. Odstavíme ji a necháme vychladit.
Do samostatné nádoby dáme smetanu, česnek, parmazán, vejce a podle chuti vše osolíme a opepříme.
Přidáme slaninu a poté vše vlijeme na špagety v hrnci. Promícháme a necháme v hrnci pod poklicí asi 10 - 15 minut odležet. Pak podáváme.