Špagety se sýrem ricotta

Lahodné sýrové špagety s piniovými ořechy a bylinkami.


4.015x
45 min
1×

Ingredience

40 gmáslo
2 lžícepetrželka
1 hrnekmandle
350 gšpagety
125 gsýr ricotta
3 lžíceolivový olej
125 mlkuřecí vývar
1 špetkamletá skořice
200 gzakysaná smetana
1 špetkamuškátový oříšek
1 lžícepiniové ořechy

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící oleje a uvaříme v ní těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné.

Těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce promícháme s máslem a nadrobno nakrájenou petrželkou. Odložíme je a udržujeme teplé.

V rendlíku mícháme na mírném ohni mleté mandle, sýr ricotta (můžeme
nahradit lučinou), muškátový oříšek, skořici a zakysanou smetanu nebo jogurt, až vznikne hustá pasta. Přidáme do ní zbývající olej, potom postupně horký kuřecí vývar, podle chuti osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme.

Špagety vložíme do mísy, přelijeme omáčkou a obrátíme. Podáváme je v míse nebo rozdělené na talíře, posypané piniovými oříšky a ozdobené snítkami petrželky.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety se sýrem ricotta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská