Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící oleje a uvaříme v ní těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné.
Těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce promícháme s máslem a nadrobno nakrájenou petrželkou. Odložíme je a udržujeme teplé.
V rendlíku mícháme na mírném ohni mleté mandle, sýr ricotta (můžeme
nahradit lučinou), muškátový oříšek, skořici a zakysanou smetanu nebo jogurt, až vznikne hustá pasta. Přidáme do ní zbývající olej, potom postupně horký kuřecí vývar, podle chuti osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme.
Špagety vložíme do mísy, přelijeme omáčkou a obrátíme. Podáváme je v míse nebo rozdělené na talíře, posypané piniovými oříšky a ozdobené snítkami petrželky.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART