Špagety se slávkami

Tomuto zajímavému pokrmu dodává výraznou barvu šafrán.


3.063x
45 min

Postup přípravy

Slávky očistíme a zbavíme byssových vláken. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec přikryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát potřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme přes mušelín, slávky vyloupeme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na mírném ohni 5 minut. Vmícháme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a postupně vešleháme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme 2 minuty do zhoustnutí. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 - 10 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky a kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni prohřejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špagety se slávkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena