Těstoviny téměř po italsku. S trochou fantazie tedy. Jednoduchá rychlovka.
Hodnocení
4.1
/ 5 (96x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Omáčka
Slanina200-300 g
Česnek2 stroužky
Sůl
Voda
Kečup
Bazalka
Olivový olej2 lžíce
Mletý černý pepř
Na ozdobu
Sýr150 g
Ostatní
Špagety400 g
Postup přípravy
Špagety si dáme vařit podle návodu. Během vaření špaget si připravíme omáčku.
Česnek oloupeme a rozmačkáme nebo prolisujeme. Slaninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky - jak má kdo rád.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm opražíme česnek. Pak přidáme slaninu a opět chvilku restujeme. Přidáme kečup podle chuti (nebo rajčata) a zalijeme vodou. Přidáme bazalku a vaříme, dokud se voda neodpaří a omáčka není požadované hustoty. Podle chuti můžeme přidat papriku. Omáčku osolíme a opepříme.
Sýr nastrouháme. Na talíř servírujeme špagety se slaninovou omáčkou a sypeme sýrem.
Doma byl pytel špaget a na špagety nic...tak jsem koukala co mám v lednici a hop na vaření.cz ...
Příjemně jsme byli překvapení, jak je slanina se špagetami výborná:) Vážně jsme si pochutnali:) Díky za recept!!!