Špagety s vysočinou

Recept na lehkou večeři nebo oběd z těstovin.


3.02x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špek nakrájíme na jemno. Kdo nechce přidávat špek, tak nemusí. Vysočinu nakrájenou v obchodě na kolečka nakrájíme na čtverečky asi 1 x 1 cm. Olivy nasekáme na kousky.

Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. Při vaření špaget si na pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na nudličky a případně kousek špeku nakrájeného na jemno. Nakrájenou vysočinu přidáme do cibule a smažíme asi 2 minuty. Přidáme mraženou nebo čerstvou zeleninu, na plátky nakrájený česnek a zalijeme mlékem nebo smetanou. Přidáme podle chuti masox a necháme dusit, než změkne zelenina. Potom dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou šťávu trochu zahustíme moukou nebo bramborovým škrobem, aby se špagety potom hezky obalily. Po dovaření přidáme sekané olivy a promícháme.

Na talíř si dáme hotové špagety a na ně nandáme uvařenou směs. Kdo chce, může si navrch přidat trochu strouhaného sýru.

Špagety s vysočinou podáváme teplé jako hlavní chod.
user-icon

autor alf


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s vysočinou

Zpět na recept