Špagety s vepřovým masem a sýrovou omáčkou

Recept na špagety s lehkým nádechem Itálie, ovšem hezky po Česku, jak to mají Češi nejraději.


4.25x
30 min

Postup přípravy

Pokrm vaříme ve dvou variantách, podle roční doby - přes sezónu, když jsou k dispozici čerstvé bylinky, tak s bazalkou, mimo sezónu pak se šafránem.

Vepřové maso nakrájíme na kostky a na pánvi na oleji zprudka ze všech stran osmažíme, osolíme a opepříme. Jakmile je maso usmažené, zjistíme ochutnáním, nesmí už být uvnitř červené, ale přitom musí být šťavnaté, maso vyjmeme z pánve a dáme bokem.

Do výpeku přilijeme mléko, přidáme sýr a necháme rozpustit. Směs se spojí v hladkou omáčku. Potom do omáčky prolisujeme česnek a jednu ze dvou ingrediencí podle receptu (šafrán nebo na jemno nasekanou bazalku) a necháme provařit.

Pokud je omáčka moc hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, na mírném plameni necháme vařit a houstnout. Raději ať je trochu řidší, po zchladnutí ještě zhoustne. Sýrovou omáčku podle chuti patřičně dosolíme.

Mezitím ve velkém hrnci podle návodu na balení uvaříme špagety. Dávejte pozor, aby se nerozvařily. Já už vždy během vaření postupně ochutnávám a zjišťuji slanost a tvrdost špaget. Raději je odstavte a slijte dřív, než jsou úplně měkké.

Na závěr do pánve s omáčkou přidáme uvařené špagety a maso, vše společně pořádně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s vepřovým masem a sýrovou omáčkou

Zpět na recept