Vaření.czReceptyŠpagety s tuňákem, olivami a kapary

Špagety s tuňákem, olivami a kapary

Vynikající recept! Ideální oběd na letní dny.


5.011x
30 min
2×

Ingredience

2 lžičkykapary
10 ksolivy
400 gšpagety
200 gtuňák v olivovém oleji
5 kscherry rajčátka
1 sklenkabílé suché víno

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
oregano
mletý pepř
peperončíno

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Ze skla nebo plechovky vyjmeme tuňáka, zbavíme ho oleje a vidličkou rozmačkáme. Olivy můžeme nakrájet na kroužky nebo je necháme celé. Na trošce olivového oleje (můžeme použít z tuňáka) osmahneme rozmáčklý česnek v košilce a jakmile začne vonět, odendáme ho a přidáme tuňáka. Chvilku smažíme, přidáme olivy, odkapané kapary a na malé kousky nakrájená rajčátka. Restujeme pár minut a podlijeme bílým vínem. Po vypaření alkoholu přidáme pár lžic vody, oregano a jemně nasekanou petrželku. Restujeme pár minut, směs přikryjeme a vypneme plotnu. Těstoviny uvařené al dente přidáme k tuňákové směsi, promícháme a na minutku orestujeme. Kdo má rád pikantní, může přidat trošku peperončína. Špagety s tunákem ,olivami a kapary podáváme teplé jako hlavní chod. Na tento pokrm se nehodí parmazán, ale můžeme ozdobit čerstvou petrželkou. Špagety s tuňákem děláme i s rajčatovým pyré.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s tuňákem, olivami a kapary

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena