Podle návodu na obalu dáme vařit 2 porce špaget (asi ? balíčku). Jejich příprava trvá maximálně 20 minut a během této doby zvládneme připravit tuňáka s olivami.
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy scedíme, necháme okapat a pokrájíme na kolečka. Pro pestřejší vzhled doporučuji namíchat olivy zelené a černé. Petrželku jemně nasekáme.
Na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek, přidáme kousky tuňáka, petrželku a krátce smažíme. Opepříme, osolíme podle chuti a přisypeme nakrájené olivy. Ještě malou chvíli mícháme, než se olivy ohřejí.
Špagety scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na 2 porce. Na každou porci nandáme tuňákovou směs s olivami. Ozdobíme cherry rajčátkem a čerstvě nasekanou petrželkou. Špagety s tuňákem a olivami ihned po přípravě podáváme.