Špagety s rajčatovou omáčkou a masem

Rychle připravený oběd, který osvěží omáčkou a zasytí. Bez masa je také chutný a lehký.


4.69x
20 min
4×

Postup přípravy

Do vysokého hrnce nalijeme dostatečné množství vody - špagety musí plavat - nasypeme špetku soli a kápneme olej. Vše přivedeme k varu. Mezitím si na pánvičce s širokým dnem narychlo orestujeme masové nudličky posypané pouze solí a mletým pepřem. A do nízkého kastrolku vložíme omytá a nakrájená rajčata, česnek, špetku soli, 4 lžíce vody, špetku drhnuté bazalky a vše dohromady na středním plameni dusíme.

Do vroucí vody vložíme špagety a vaříme je tzv. na skus, tzn. ani moc tvrdé, ani moc měkké. Ale tak, že když špagetu skousneme, tak vnější strana je uvařená a uvnitř je bílá tečka.

Rajčata dusíme do měkka, česnek nesmíme připálit, jídlo by nám zhořklo - musíme vše při dušení občas zamíchat.

Když máme hotové špagety, omáčku i maso - špagety se zásadně neproplachují! Vkládáme do talířů porci špaget, kterou posypeme trochou strouhaného tvrdého sýra, rajčatovou omáčkou a masem, opět můžeme přesypat sýrem. přesně tak jak to kdo má rád. Někdo se sýrem, někdo bez a podáváme.
user-icon

autor andanza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s rajčatovou omáčkou a masem

Zpět na recept