Velmi oblíbené špagety s pršutem a sýrovou omáčkou z parmazánu.
Hodnocení
4.1
/ 5 (88x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Cibule400 g
Špagety500 g
Sherry2 lžíce
Mascarpone200 g
Olivový olej1 lžíce
Mletý bílý pepř
Zeleninový vývar250 ml
Parmazán50 g
Parmská šunka80 g
Na ozdobu
Bazalka
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Parmazán nastrouháme.
Olej rozehřejeme v kastrolu a cibuli na něm zesklovatíme. Osolíme, opepříme, zakapeme sherry a přikryté dusíme asi 8 minut na menším plameni. Vmícháme mascarpone, parmazán a necháme rozpustit.
Pomalu přiléváme zeleninový vývar, necháme přejít varem a podle potřeby dosolíme a dopepříme.
Okapané špagety smícháme s omáčkou, rozdělíme s pršutem na talíře a ozdobíme lístky bazalky.