Jednoduchý recept na rychlé a skvělé špagety oceníte, když doma není tzv. nic k jídlu.
Hodnocení
5.0
/ 5 (9x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 palička
Sůl2 špetky
Špagety1 balíček
Parmazán200 g
Čerstvá petrželka1 hrst
Extra panenský olivový olej100 ml
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě al dente. Špagety scedíme.
Mezitím nakrájíme celou menší paličku česneku na jemné plátky, předtím stroužky samozřejmě oloupeme.
Petrželku oplácheme a nasekáme nadrobno.
Ve wok pánvi rozehřejeme olej ochucený chilli, můžeme použít i klasický olivový olej a přidat do něj pár chilli vloček. Do oleje vsypeme česnek, necháme rozvonět, přisypeme petrželku a jen pár vteřin necháme probublat.
Směs odstavíme z tepla, ihned vmícháme špagety a pečlivě promícháme.
Na závěr do špaget po italsku vmícháme najemno nastrouhaný parmazán.
Špagety s parmazánem po italsku ihned rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme.
Komentář k receptu Špagety s parmazánem po italsku
Milujem tie cestoviny, ináč volajú Aglio e Olio nie cestoviny s parmezánom, nakonci je treba ešte pokvapkať olivovým olejom, teda keď už sú na taniery .. tak pokvapkať olejom, trosku pridať čierne korenie a posypať parmezánom podľa chuti. Aj cesnaku trochu viac treba dať viac prevonať (min. 2 strúčiky). Toto mám od Taliana :)