Velice jednoduchá, jemná a zdravá omáčka, která se báječně hodí na jakékoli těstoviny.
Hodnocení
4.0
/ 5 (666x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Česnek
Sůl
Sezam
Chilli
Mletý pepř
Ostatní
Olej6 lžic
Lime1 ks
Špagety400 g
Sójová omáčka6 lžic
Ocet vinný4 lžíce
Jarní cibulka1 svazek
Postup přípravy
Jarní cibulku pečlivě očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupaný česnek. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi, krásně se rozvoní.
Z limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Špagety uvaříme podle návodu, lze použít i jinak barevné špagety pro efekt a ještě lepší chuť. Ideálně ty zelené.
Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou kůrou a sójovou omáčkou, octem, trochou oleje, cukrem, chilli, sezamem a pepřem. V kastrolu na oleji rozehřejeme česnek, zalijeme limetkovou omáčkou a krátce povaříme.
Limetkovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami, posypeme jarní cibulkou a ihned podáváme. Takto připravené špagety jsou snadné a chuťově velmi zajímavé.