Jemná krémovitá omáčka kontrastuje se šťavnatými krevetami a křupavými vodními kaštany. Chřest dodá celému pokrmu sytou barvu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Tvaroh100 g
Špagety200 g
Olivový olej1 lžíce
Cibule1 ks
Čerstvě mletý pepř1 lžička
Konzervované vodní kaštany200 g
Dijonská hořčice2 lžíce
Pokrájený blanšírovaný chřest250 g
Suché bílé víno nebo vermut3 lžíce
Syrové loupané krevety300 g
Postup přípravy
Uvaříme špagety podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejeme v těžkém kastrolu olej a cibuli (nakrájenou na plátky) na něm podusíme doměkka, přidáme očištěný chřest a na plátky nakrájené vodní kaštany a za stálého míchání minutu vaříme.
Snížíme teplotu a přidáme tvaroh, hořčici, víno nebo vermut, sůl a trochu pepře.
Přidáme krevety a necháme 3 - 4 minuty prohřát. Pozor, aby se omáčka nevařila.
Špagety necháme okapat a přidáme je do omáčky. Dobře promícháme.
Hotové špagety s krevetami a chřestem vyklopíme na velkou nahřátou servírovací mísu nebo rozdělíme přímo na talíře a podáváme.