Špagety s hovězím masem od maminky

Recept na masové špagety po česku. Všem v naší rodině hrozně moc chutnají a vždy se po nich jen zapráší.


5.03x
90 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 kscibule
2-3 ksrajče
1 ksbílá paprika
600 ghovězí krk

podle potřeby

olej

příloha

400 gšpagety

podle chuti

0.5 kostkymasox
podravka
mletý černý pepř
worchesterová omáčka
hotová světlá jíška
jemně pálivý kečup

na ozdobu

eidam 30%

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a naložíme do směsi worchesterové omáčky, podravky, pepře a kečupu. Směs masa necháme uležet. Hovězí maso použijeme podle osobních preferencí - hovězí krk, hovězí váleček, můžeme také použít vepřovou kýtu, krkovičku či plecko.

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata a bílou papriku pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso a necháme orestovat. Když je maso zatáhlé, přidáme pokrájená rajčata, papriku a česnek. Zalijeme vodou a přidáme půl kostky masoxu.

Hovězí maso dusíme doměkka v tlakovém hrnci asi 30 minut. Špagety mezitím uvaříme podle návodu na balení. Nakonec omáčku zahustíme jíškou a popřípadě dochutíme kečupem.

Špagety s hovězím masem od maminky podáváme se špagetami a sypeme nastrouhaným eidamem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s hovězím masem od maminky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká