1 stroužek | česnek | |
1 ks | cibule | |
2 snítky | šalvěj | |
400 g | špagety | |
1 lžíce | olivový olej | |
100 g | anglická slanina | |
pepř a sůl | ||
250 ml | zeleninový vývar | |
425 ml | nakládané fazole | |
500 g | nakládaná rajčata |
Nakrájíme slaninu na proužky, opereme šalvěj, otrháme z ní lístky a osušíme je. Slijeme nakládané fazole a v sítku je necháme dobře okapat. Těstoviny vložíme do vařící vody a běžným způsobem uvaříme do měkka.
V pánvi rozpálíme olej a vyškvaříme na něm slaninu. Škvarečky pak vyjmeme a osušíme na ubrousku - zbavíme se tak přebytečného tuku. Na pánvi ještě opečeme lístky šalvěje.
Dále oloupeme cibuli a česnek a obojí nadrobno nasekáme a osmahneme na tuku. Slijeme nakládaná rajčata, pokrájíme je na kostičky a dáme k cibulce. Podlijeme vývarem, přidáme fazole a 5 minut vaříme. Omáčku nakonec dochutíme pepřem.
Slijeme špagety a necháme je okapat. smícháme je s fazolovou omáčkou a rozdělíme je s fazolovou omáčkou a rozdělíme na talíře. Navrch položíme lístky šalvěje.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena