Špagety s dýňovou omáčkou

Dýňová omáčka není zcela běžná. Její jemná chuť se ale k těstovinám skvěle hodí. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, jistě si na tomto pokrmu pochutnáte. Recept je snadný na přípravu.


3.06x
60 min

Postup přípravy

Omytou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Na rozdíl od ostatních dýní nemusíme dýni hokkaido loupat.

Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek, který jen lehce orestujeme. Na pánev přisypeme nakrájenou dýni, nasekané bylinky a zalijeme sklenkou kuřecího nebo hovězího vývaru. Dusíme pod pokličkou 10 - 15 minut do změknutí dýně. Jakmile je dýně měkká, necháme ji chvíli vychladnout.

Špagety nasypeme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.

Podušenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vmícháme mléko a dosolíme podle chuti. Máte-li rádi výraznější pokrmy, můžete do omáčky přidat hořčici a pepř. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.

Špagety na talíři přelijeme či smícháme s dýňovou omáčkou a posypeme křupavou slaninou. Takto připravené špagety s dýňovou omáčkou Ihned podáváme.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s dýňovou omáčkou

Zpět na recept