Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno. Vepřovou kotletu nakrájíme na kostičky o velikosti 2 x 2cm, osolíme a opepříme..
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté přidáme celý nakrájený obsah sklenice Moravanka i s nálevem. Kdo nemá rád ostré feferonky, předem je vyndá. Také přídáme tu samou sklenici vody. Dusíme dokud není maso měkké.
Potom přidáme celý kečup a chvíli provaříme.
Mezitím si v hrnečku rozmícháme hladkou mouku ve studené vodě a omáčku následně zahustíme. Vše za stálého míchání provaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.
Špagety uvaříme dle návodu.
Hotové špagety servírujeme na talíře. Doprostřed špaget vlijeme omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem.