Jednoduchý recept na chutné špagety s mletým masem a zeleninou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (64x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule1 ks
Mrkev1 ks
Špagety400 g
Olivový olej6 lžic
Červené víno1 sklenka
Mleté maso250 g
Řapíkatý celer1 řapík
Konzervovaná rajčata1 plechovka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kousky.
V pánvi rozpálíme olivový olej a na něm osmahneme pokrájenou cibuli, mrkev a celer. Pak přidáme mleté maso a restujeme ještě několik minut. Dochutíme pepřem a solí. Zalijeme červeným vínem a dusíme, až se tekutina vyvaří. Nakonec vsypeme rajčata a na mírném ohni vaříme 30 minut. A potom už jenom vmícháme špagety uvařené podle návodu na balení.
Špagety Bolognese podáváme jako hlavní chod.