Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme rozmačkaný nebo prolisovaný česnek a dozlatova osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata s chilli papričkou, necháme chvíli dusit. Poté přidáme nakládaná rajčata, nasekanou petržel a dodusíme. Osolíme podle chuti.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
Uvařené těstoviny promícháme s rajčatovou směsí.
Špagety Arrabbiata ihned podáváme.
k receptu - dává se celý stroužek česneku hned na začátku s chilli papričkou na rozpálený oliv. olej - jen na ovonění - pak se vyndavá a dají se rajčata bez slupky...
" prave spaghetti all´arrabbiata " - stačí jedna ingredience a název je hned jiný...; pancettu nebo raději guanciale bych přiřadila k omáčce jménem " amatriciana "
Míša ;)
Já miluji špagetti viva italia. Na olivovém oleji se osmahne rozmačknutý česnek (odstraní se), pak pulená cherry rajčátka, podusíme (můžeme podlívat vodou ze špaget), pak přidáme nakrájenou mozzarelu, přidáme uvařené špagety. A na konec posypeme nasekanou čerstvou bazalkou, vše promícháme a podáváme :* Za pár minut, chutný a výživný obídek. Mňam!
PS: pro masožravce mužeme na začátku přidat slaninku.
Mike
špagety carbonara
To vůbec nevadí, nám čechům chutná česnek takže nám to určitě ty špagety nezkazí.
tatiana konecna
prave spaghetti all'arrabiata
Prave spaghetti all'arrabiata obsahuji takzvanou pancetta - to je neco jak uzeny bucek a je ho tam pomerne dost a proto se nejedna o vegetariansky recept.
Vas recept ale bez petrzele by mohl byt nazvan Spaghetti all'aglio, olio e pepperoncino (spagety s cesnekem, olejem a fefferonkou) - nemene oblibene v celem svete.
Omlouvam se ze pisi bez hacku a carek ale nemam je na klavesnici.