Rychlý a jednoduchý recept z minima ingrediencí na chutné těstoviny
Hodnocení
3.9
/ 5 (64x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
10x
Ingredience
Ostatní
Česnek3-4 stroužky
Sůl
Špagety500 g
Parmazán150 g
Olivový olej
Mletý černý pepř
Sušená feferonka1 ks
Řeřicha či oblíbené bylinky
Postup přípravy
Špagety dáme vařit podle návodu uvedeném na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku.
Špagety nescedíme úplně, ale pouze tak, aby v hrnku tak 2 - 3 dl vody zůstaly.
Na pánev vysypeme uvařené těstoviny i s tekutinou a krátce spolu prohřejeme. Jemně osolíme a opepříme. Pokud máme k dispozici čerstvou řeřichu (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán. Díky tekutině se krásně rozpustí.
Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.
Také jsem je udělal bez masové ingredience i pro vegetariány,byly výborné,pikantní a na mne,bohužel nezbylo.Ale to potěšení,že měly úspěch,byla nejlepší odměna.Posílám foto a třeba vám bude též chutnat....///
Azzurro
Nikdy jsem si nevšiml, že by italové v klasickém receptu používali parmazán. I když někteří si dávají sýr do všeho, to je pravda.
aisnd
česnek
pouze malé upozornění, česnek se latinsky nazývá Allium sativum