Vaření.czReceptySójový pekáček s tuňákem

Sójový pekáček s tuňákem

Zapékaná sója vonící po rybě.


4.47x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
2 konzervytuňák v oleji
150 geidam
100 gbalkánský sýr
3 ksvejce natvrdo
1 kostkabujón zeleninový
2 balíčkysójové nudličky
0.5 balíčkumražený hrášek s kukuřicí

podle potřeby

mléko

podle chuti

sójová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Sóju uvaříme podle návodu na obalu s kostkou bujonu, scedíme, necháme okapat a rozkrájíme na malé kousky (nebude v pokrmu tak zřetelná). Vejce uvaříme natvrdo, po oloupání nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme. V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci oleje. Vsypeme zeleninu a orestujeme. Přidáme sóju, uvařená vejce a zakápneme lžící sójové omáčky. Při přípravě to nepřeháníme se solí, nezapomeneme, že budeme přidávat balkánský sýr, který je sám o sobě dost slaný. Směs odstavíme, vmícháme na kostičky nakrájený eidam, tuňáka a rozdrobený balkánský sýr. Opepříme. Vše vsypeme do pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem. Sójový pekáček s tuňákem dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme asi 20 minut. Vejce musí být sražená. Sójový pekáček podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sójový pekáček s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena