Sójový pekáček s tuňákem

Zapékaná sója vonící po rybě.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Sóju uvaříme podle návodu na obalu s kostkou bujonu, scedíme, necháme okapat a rozkrájíme na malé kousky (nebude v pokrmu tak zřetelná). Vejce uvaříme natvrdo, po oloupání nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme.

V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci oleje. Vsypeme zeleninu a orestujeme. Přidáme sóju, uvařená vejce a zakápneme lžící sójové omáčky. Při přípravě to nepřeháníme se solí, nezapomeneme, že budeme přidávat balkánský sýr, který je sám o sobě dost slaný. Směs odstavíme, vmícháme na kostičky nakrájený eidam, tuňáka a rozdrobený balkánský sýr. Opepříme.

Vše vsypeme do pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem.

Sójový pekáček s tuňákem dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme asi 20 minut. Vejce musí být sražená.

Sójový pekáček podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sójový pekáček s tuňákem

Zpět na recept