Sójové kostky uvaříme ve vodě spolu se zeleninovým vývarem, kuličkami pepře, bobkovým listem, novým kořením a gulášovým kořením. Necháme odstát tak na hodinku, ale pokud je čas, můžeme i více.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme sladkou papriku.
Zaprášíme moukou a utvoříme jíšku.
Zalijeme přes cedník vývarem ze sóji, povaříme.
Do omáčky přidáme sóju a dochutíme mletou paprikou, popř. česnekem.
Pozor, vývar ze soji by se neměl používat k dalšímu vaření!
h (tecka) kron
Super!
Skvělá alternativa pro vegetariány, kteří příliš nemusí chuť samotné sójy, ale potřebují živiny. :)
Michal Chlubna
masakr
Já jakožto masožrout jsem tohle zkusil z důvodu nedostatku masa a můžu říct, že když se ten začátek nepodcení, tak i soja chuťově připomíná maso :D moc jsem si pochutnal :)
kacasmrt
Skvělé, jen to chtělo mrkev
Velmi jednoduchá a chutná dobrota, kterou ocenil i masožravější členové rodiny - jen jsem do ní k cibuli přidala i mrkev a musím říci, že bez ní by mi to připadalo trošičku fádní. Ale každopádně doporučuji a děkuji!