Sója je nejen zdravá, ale i chutná v jakékoliv úpravě. Vegetariáni vynechají slaninu.
Hodnocení
3.0
/ 5 (95x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Slanina70 g
Česnek5 stroužků
Žloutek2 ks
Mléko1 hrnek
Cibule1 ks
Rohlík2 ks
Tuk na smažení
Sójové maso nebo granulát250 g
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Na obalení
Vejce2 ks
Strouhanka
Postup přípravy
Sóju propláchneme, dáme do vody a uvaříme doměkka. Necháme okapat.
Dáme si do mísy mléko a okapanou, vymačkanou sóju smícháme s rohlíkem a společně umeleme.
Očistíme cibuli a česnek. Cibuli najemno nakrájíme a česnek prolisujeme.
Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme i nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osmahnuté ingredience spolu s vejci přidáme k pomleté směsi sóji a rohlíků, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme.
Z připravené směsi děláme malé karbanátky, které obalujeme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance a po obou stranách je smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
Sójové karbanátky se slaninou podáváme s bramborovou kaši a se zeleninovým salátem. Také je můžeme podávat s chlebem a hořčicí.