Sója s tofu na kari

Výborný hlavní chod pro vegetariány připravený na thajský způsob.


4.47x
25 min
1×

Postup přípravy

Sójové nudličky vhodíme do vroucí vody ochucené trochou vegety. Vaříme podle návodu na obalu (obvykle asi 20 minut). Uvařenou sóju scedíme, necháme okapat, vychladit a nakrájíme na kousíčky.

Mezitím očistíme barevné papriky a nakrájíme na větší kostičky, stejně tak tofu s mořskou řasou. Cibuli po oloupání nakrájíme na půlkolečka, která ještě rozkrojíme na čtvrtky nebo menší kousky (ne kostičky).

Hlubokou pánev rozpálíme s olivovým olejem a přidáme kari pastu. Prohřejeme asi minutu, až pustí kari pasta aroma. Přidáme kokosové mléko a vsypeme zeleninu. Pár minut za občasného promíchání restujeme, pak mírně podlijeme vodou a necháme asi ještě 2 - 3 minuty prohřívat. Odstavíme, vsypeme sóju, tofu a promícháme. Sóju s tofu na kari dál nemusíme ochucovat, kari pasta všechno zvládne.

Sóju s tofu na kari podáváme jako hlavní chod. Dá se jíst za tepla, ale lépe chutná studený. Recept je na 2 velké porce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sója s tofu na kari

Zpět na recept