Sofrito

Hovězí zadní maso na řecký způsob. Osvědčený recept na hlavní chod s chutí řeckého červeného vína.


4.7203x
90 min
3×

Postup přípravy

Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme nadrobno.

Plátky masa zprudka opečeme v rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme řeckým červeným vínem (Imiglykos), přidáme česnek a nasekanou petrželku. Dusíme pod poklicí asi hodinu do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby můžeme podlévat horkou vodou.

Sofrito podáváme s řeckými brambory a tzatziki.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sofrito

Zpět na recept