Sofrito

Hovězí zadní maso na řecký způsob. Osvědčený recept na hlavní chod s chutí řeckého červeného vína.


4.7203x
90 min
3×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 kghovězí zadní
1 hrstčerstvá petrželka
300 mlřecké červené víno imiglykos

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

3 lžícehladká mouka

podle potřeby

6 lžicolivový olej na smažení

Postup přípravy

Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme nadrobno. Plátky masa zprudka opečeme v rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme řeckým červeným vínem (Imiglykos), přidáme česnek a nasekanou petrželku. Dusíme pod poklicí asi hodinu do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby můžeme podlévat horkou vodou. Sofrito podáváme s řeckými brambory a tzatziki.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sofrito

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena