Snídaňové bochánky

Snadný a rychlý recept na přípravu snídaňového pečiva, které bude jistě vítanou změnou při velikonočních svátcích.


3.635x
45 min
1×

Ingredience

1 lžícecukr
1 lžičkasůl
150 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
200 mlpodmáslí
300 ghladká mouka
0.5 lžičkyjedlá soda

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy a promícháme se sodou, práškem do pečiva, cukrem a solí. Máslo nakrájíme na kostičky, v jedné vrstvě rozložíme na talířek a necháme v mrazáku ztuhnout. Ztuhlé máslo přidáme k mouce a vše rukama propracujeme tak, aby všechny kousky másla byly dobře obalené moukou, zčásti zpracované jako žmolenka, avšak s hrudkami obaleného másla. Pak do směsi zapracujeme podmáslí, které mouku spojí v těsto.

Směs jen krátce propracujeme a na desce posypané moukou vytvoříme placku vysokou asi 2 cm, ze které pomocí skleničky vykrájíme kolečka o průměru přibližně 6 -7 cm. Jednotlivá kolečka klademe těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme podmáslím.

Snídaňové bochánky pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. Poté je necháme na plechu zchladnout a můžeme podávat.

Snídaňové bochánky se hodí jak k vařeným vejcím, sýrům, uzeninám, nejrůznějším slaným pomazánkám a zelenině, tak i sladkým zavařeninám a džemům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snídaňové bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena