Mouku prosejeme do mísy a promícháme se sodou, práškem do pečiva, cukrem a solí. Máslo nakrájíme na kostičky, v jedné vrstvě rozložíme na talířek a necháme v mrazáku ztuhnout. Ztuhlé máslo přidáme k mouce a vše rukama propracujeme tak, aby všechny kousky másla byly dobře obalené moukou, zčásti zpracované jako žmolenka, avšak s hrudkami obaleného másla. Pak do směsi zapracujeme podmáslí, které mouku spojí v těsto.
Směs jen krátce propracujeme a na desce posypané moukou vytvoříme placku vysokou asi 2 cm, ze které pomocí skleničky vykrájíme kolečka o průměru přibližně 6 -7 cm. Jednotlivá kolečka klademe těsně vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme podmáslím.
Snídaňové bochánky pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. Poté je necháme na plechu zchladnout a můžeme podávat.
Snídaňové bochánky se hodí jak k vařeným vejcím, sýrům, uzeninám, nejrůznějším slaným pomazánkám a zelenině, tak i sladkým zavařeninám a džemům.