Sněhové špičky s čokoládou

Výborný recept na sladkou kalorickou pochoutku.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Vaječné bílky se 6 lžícemi vody, polovinou cukru a kakaovým práškem vyšleháme ve vodní lázni do polotuhé hmoty. Jakmile máme polotuhou hmotu, přidáme zbytek cukru a teď již šleháme do pevné konzistence. Bílkovou pevnou hmotu přendáme do cukrářského sáčku.

Na plech s pečicím papírem poskládáme kulaté oplatky dál od sebe a na každou oplatku vymáčkneme část pevného bílku ze sáčku. Oplatky s náplní pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Špičky necháme zcela vychladnout.

Vodu vaříme s cukrem, dokud se zcela nerozpustí. Kvalitní čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni s máslem. Do rozpuštěné čokolády za stálého míchání přidáváme po lžících cukrový sirup, dokud čokoláda nemá hladkou konsistenci. Čokoládu necháme mírně vychladnout, poté ponoříme sněhové vychladlé špičky a potom je necháme na tácku ztuhnout.

Sněhové špičky s čokoládou podáváme jako sladké cukroví. U receptu se může vynechat kakao a do čokolády můžeme přidat kokos.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sněhové špičky s čokoládou

Zpět na recept