Sněhové pusinky

Nejen vánoční jednoduchá a rychlá dobrota, když zbudou bílky.


4.3869x
35 min
39×

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé. Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.


Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde


Výběr redakce na TOP recepty na linecké cukroví


Křehké, voňavé a doslova se rozplývající na jazyku - takové je linecké cukroví, které se podaří. Máme pro vás pár receptů, díky kterým bude letošní vánoční pečení snazší.


Výběr


Kvíz: Jak dobře znáte vánoční tradice? Víte, co je pučalka a proč si lidé schovávají šupiny z kapra?


Jaké lidové zvyky a tradice se dodržují o Vánocích dodnes? A máte přehled, jaký mají tyto obyčeje význam? Prověřte si znalosti v našem vánočním testu. Možná v něm najdete i překvapivá zjištění.


Kvíz:

user-icon

autor popelka7


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sněhové pusinky

Zpět na recept