Šneci z kynutého těsta

Recept na výborné šneky plněné kakaovou, skořicovou či jablečnou náplní.


4.26x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kynuté těsto: Je třeba udělat nejprve kvásek. Do hluboké mísy nasypeme mouku, do mouky uděláme uprostřed důlek, do kterého nasypeme cukr, na něj rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Droždí necháme nabobtnat. Jakmile droždí nabobtná, přidáme na okraj mísy vejce, rozpuštěnou Heru a sůl. Vše zamícháme v těsto, které se nám nesmí lepit na vařečku. Pokud se lepí, přidáme ještě mouku, důkladně zamícháme a necháme jej vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát. Plát posypeme strouhanými jablky nebo jinou náplní (kakaová, skořicová s rozinkami apod.). Poté zabalíme do rolády, roládu pak nakrájíme do tvaru malých roládek a naskládáme na plech těsně vedle sebe jako buchty. Šneky z kynutého těsta pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Po upečení necháme šneky vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem a oddělíme jednotlivé kusy - šneky od sebe. Šneci z kynutého těsta jsou dobré k snídani či na svačinku nebo jen tak.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šneci z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena