Šneci s tvarohem a pudinkem

Vyzkoušejte recept na skvělé šneky plněné tvarohem s pudinkem, mašlované máslem s medem a skořicí. Užasně voňavé a rozplývají se na jazyku.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Jestliže se rozhodneme připravit kvásek z čerstvého droždí, nejprve si do hrnečku dáme teplé (ne horké) mléko, rozdrobíme do něj čerstvé droždí, přidáme špetku cukru, zaprášíme lehce hladkou moukou a necháme přikryté pod utěrkou cca 10 minut odpočívat, aby vzešel kvásek. Tuto část můžeme vynechat, pokud se rozhodneme použít sušené droždí.

Poté si do misky odvážíme mouku, cukr, po okrajích osolíme, uprostřed vytvoříme důlek, vylijeme vzešlý kvásek (nebo jen nasypeme sušené droždí), začneme od středu míchat, přidáme žloutky, citronovou kůru a 50 g tuku. Nejlépe použijeme 2 lžíce rozpuštěného másla, lžíci sádla a 1 lžíce oleje, docílíme tak nejlepší chuti, ale můžeme něco z toho navzájem nahradit. Těsto vymísíme, lehce poprášíme moukou a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout. Pokud máme doma domácí pekárnu, zjednodušíme si přípravu na program "kynuté těsto", kde se těsto vymísí i v teple vykyne.

Připravíme si náplň. Uvaříme dle návodu 1 balení vanilkového pudinku s cukrem, ovšem jen v menším množství mléka, aby byl pořádně hustý. Po zchladnutí pořádně rozmícháme s tvarohy z alobalu, ochutnáme a případně ještě dosladíme moučkovým cukrem. 

Těsto vyválíme, potřeme náplní a zatočíme jako závin. Krájíme silnější kolečka a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, až jsou dozlatova.

Šneky s tvarohem a pudinkem ihned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem s medem a skořicí a podáváme


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šneci s tvarohem a pudinkem

Zpět na recept