Vyzkoušejte recept na skvělé šneky plněné tvarohem s pudinkem, mašlované máslem s medem a skořicí. Užasně voňavé a rozplývají se na jazyku.
na potření | |
---|---|
2 lžíce | máslo |
2 lžíce | med |
1 lžička | skořice mletá |
těsto | |
2 ks | žloutek |
250 ml | mléko |
100 g | tuk |
100 g | cukr krupice |
1 lžička | citronová kůra |
500 g | polohrubá mouka |
30 g | čerstvé droždí |
náplň | |
400 ml | mléko |
5 lžic | cukr krupice |
1 balení | pudinkový prášek |
500 g | tvaroh v alobalu |
Jestliže se rozhodneme připravit kvásek z čerstvého droždí, nejprve si do hrnečku dáme teplé (ne horké) mléko, rozdrobíme do něj čerstvé droždí, přidáme špetku cukru, zaprášíme lehce hladkou moukou a necháme přikryté pod utěrkou cca 10 minut odpočívat, aby vzešel kvásek. Tuto část můžeme vynechat, pokud se rozhodneme použít sušené droždí. Poté si do misky odvážíme mouku, cukr, po okrajích osolíme, uprostřed vytvoříme důlek, vylijeme vzešlý kvásek (nebo jen nasypeme sušené droždí), začneme od středu míchat, přidáme žloutky, citronovou kůru a 50 g tuku. Nejlépe použijeme 2 lžíce rozpuštěného másla, lžíci sádla a 1 lžíce oleje, docílíme tak nejlepší chuti, ale můžeme něco z toho navzájem nahradit. Těsto vymísíme, lehce poprášíme moukou a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout. Pokud máme doma domácí pekárnu, zjednodušíme si přípravu na program "kynuté těsto", kde se těsto vymísí i v teple vykyne. Připravíme si náplň. Uvaříme dle návodu 1 balení vanilkového pudinku s cukrem, ovšem jen v menším množství mléka, aby byl pořádně hustý. Po zchladnutí pořádně rozmícháme s tvarohy z alobalu, ochutnáme a případně ještě dosladíme moučkovým cukrem. Těsto vyválíme, potřeme náplní a zatočíme jako závin. Krájíme silnější kolečka a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, až jsou dozlatova. Šneky s tvarohem a pudinkem ihned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem s medem a skořicí a podáváme.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena