Snadný domácí chleba

Nenáročný recept na domácí chleba pečený v jánském skle (varném skle).


3.58x
150 min

Postup přípravy

Z cukru, droždí a 1,5 dl teplé vody uděláme kvásek. Přes síto prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín a nějaká semínka podle chuti (len, sezam, slunečnice apod.) Do vzešlého kvásku přidáme zbytek vody a směs s moukou a necháme 20 minut kynout. Zapneme troubu na 220 °C a vložíme do ní jánské sklo (skleněnou mísu s poklopem). Po 20 minutách těsto promícháme a necháme ještě dalších 20 minut kynout. Potom těsto přendáme do nahřátého jánského skla, přikryjeme a necháme 30 minut péct. Sundáme vrch skla, stáhneme teplotu na 120 °C a necháme 10 - 15 minut dopéct. Po upečení chleba vyklopíme, potřeme vodou, zabalíme do čisté utěrky a necháme vychladnout. Snadný domácí chleba po vychladnutí krájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům.
user-icon

autor kateeecz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Snadný domácí chleba

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena