Snadný domácí chleba

Nenáročný recept na domácí chleba pečený v jánském skle (varném skle).


3.58x
150 min

Postup přípravy

Z cukru, droždí a 1,5 dl teplé vody uděláme kvásek. Přes síto prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín a nějaká semínka podle chuti (len, sezam, slunečnice apod.)

Do vzešlého kvásku přidáme zbytek vody a směs s moukou a necháme 20 minut kynout. Zapneme troubu na 220 °C a vložíme do ní jánské sklo (skleněnou mísu s poklopem).

Po 20 minutách těsto promícháme a necháme ještě dalších 20 minut kynout.
Potom těsto přendáme do nahřátého jánského skla, přikryjeme a necháme 30 minut péct. Sundáme vrch skla, stáhneme teplotu na 120 °C a necháme 10 - 15 minut dopéct.

Po upečení chleba vyklopíme, potřeme vodou, zabalíme do čisté utěrky a necháme vychladnout.

Snadný domácí chleba po vychladnutí krájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům.
user-icon

autor kateeecz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snadný domácí chleba

Zpět na recept