Tvarůžkových pomazánek se dělá celá řada, co kuchař, to originál. Představíme si jednu z nejrychlejších a zároveň nejchutnějších.
Jarní cibulku s natí nakrájíme nadrobno. Čerstvou petržel a pažitku nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Vyzrálé tvarůžky dáme do mísy, přidáme nakrájené jarní cibulky s natí a nasekané snítky petržele. Dále přidáme nasekanou pažitku a prolisovaný česnek. K tomu přidáme 3 - 4 lžíce pomazánkového másla, špetku pepře, lístky z dvou větviček tymiánu a utřeme vidličkou na hustotu pomazánky. Pokud je tvarůžková pomazánka příliš hustá, můžeme přidat trochu pomazánkového másla či zakápnout mlékem.
Snadnou tvarůžkovou pomazánku s bylinkami můžeme podávat ihned, ale doporučuji nechat odstát asi 2 hodiny či více v chladu. Chuť bylinek pak více vynikne. Tvarůžkovou pomazánku podáváme na vhodném pečivu a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou či lístkem petržele. K tvarůžkové pomazánce s bylinkami je vhodným nápojem tradičně pivo.