Smradlavé brambory

Vynikající pokrm z brambor vhodný ke grilovanému masu nebo i jen jako hlavní jídlo.


3.29x
75 min

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtky. Posypeme je kořením podle chuti. Osobně doporučuji grilovací, gyros, rožnění a podobné. Brambory přelijeme olejem a řádně promícháme.

Brambory dáme do pekáčku, vložíme do trouby na asi 50 minut. Po 30 minutách je můžeme přikrýt pokličkou.

Mezitím nakrájíme slaninu nebo salám na kostičky, cibuli na kroužky, česnek na plátky a vše společně podusíme na pánvi. Směs osolíme a okořeníme grilovacím kořením.

Brambory vyjmeme z trouby, podušenou směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše brambor a navrch naklademe na plátky nakrájený romadur. Potom smradlavé brambory opět vložíme do trouby na asi 20 minut a troubu přepneme na gril.

Smradlavé brambory podáváme ihned. Teplé nebo ohřívané už nejsou tak dobré.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smradlavé brambory

Zpět na recept