Smradíci - brambory s romadúrem

Vynikající brambory vhodné ke grilovaným masům. Někdo je uvítá i jako hlavní jídlo.


4.4114x
75 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme do pekáčku. Přelijeme je asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari) a pořádně promícháme. Brambory vložíme do trouby předehřáté asi na 200 °C. Brambory pečeme asi 45 minut.

Mezitím si očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, slaninu na "kolečka". Místo slaniny můžeme použít jakoukoliv uzeninu. Vše podusíme na pánvičce, přikryjeme pokličkou na 15 minut.

Potom brambory vyjmeme z trouby a na vrch rozprostřeme podušenou směs, kterou potom ještě poklademe na plátky pokrájeným romadúrem a dáme na 15 - 20 minut zapéct pod gril. Od této chvíle již musíme větrat, ale stojí to za to.

Smradíky ihned podáváme.
user-icon

autor hykam


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smradíci - brambory s romadúrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká