Jak upéct nejlepší švestkový koláč: Vyberte si, bude to kynutý, litý nebo křehký?
Švestkový koláč si často spojujeme s dětstvím a babiččinou nebo maminčinou kuchyní. Šťavnatost a lahodná chuť švestkové buchty typicky s máslovou drobenkou patří mezi neodolatelné dezerty. Jaké jsou nejčastější typy švestkových koláčů a jak dosáhnout dokonalého výsledku?
Jednoduchý koláč po francouzsku: Upečte si tradiční clafoutis s třešněmi
Clafoutis je francouzský dezert, který je tak jednoduchý, že ho zvládneme přichystat i se zavřenýma očima. A přesto dostaneme dokonalý výsledek. Typické je pro něj vláčné těsto podobné palačinkovému, šťavnaté třešně i s peckami a decentní nádech vanilky nebo mandlí. Když se třešně červenají na stromech, není důvod váhat!
Autor:Barbora




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena