Smetanový dort s jahodami

Tento úžasný dort má jen jednu nevýhodu. Než se do něho pustíme, musíme pár hodin počkat, než vychladne a ztuhne.


3.1155x
15 min

Postup přípravy

Čerstvé jahody opláchneme a rozkrájíme na půlky. Můžeme použít i jahody zmrazené. Ty před přípravou nerozmrazujeme, necháme jen mírně povolit, aby šly rozkrojit.

Dva balíčky vanilkového cukru rozdělíme do tří kelímků husté zakysané smetany a promícháme. Na dno menší dortové formy, nebo skleněné nádoby podobného tvaru, narovnáme vrstvu piškotů.

Na piškoty rozetřeme 1 kelímek smetany, na ni narovnáme vrstvu jahod, pak znovu vrstvu ze 2. kelímku smetany, na ni piškoty. Poslední vrstvu, ze 3.kelímku smetany, zdobíme kousky jahod. Připravený dort ze zakysané smetany musíme nechat ztuhnout v lednici - nejlépe do druhého dne. Vychladlý dort ozdobíme šlehačkou.

Dort připravený z jahod mražených je také výborný, ale může se stát, že nebude tak hezky držet tvar po rozkrojení, jako dort, připravený z jahod čerstvých. Čerstvé jahody je možné zakoupit v supermarketech i v zimním období.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový dort s jahodami

Zpět na recept