Smetanový cheesecake

Jednoduchý recept na výborný smetanový moučník.


5.010x
60 min
2×

Ingredience

náplň

160 gcukr
4 ksvejce
50 mlmléko
2 lžičkyvanilka
2 lžícehladká mouka
200 gzakysaná smetana
800 gsmetanový sýr

těsto

2 lžičkycukr
60 gmáslo
150 gsušenky
1 špetkamletá skořice

poleva

2 hrstějahody
100 mlzakysaná smetana
5 lžicjahodová šťáva

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Formu s průměrem 26 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrobíme a promícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a mletou skořicí. Sušenkovou směsí vyložíme formu a zadní částí lžíce těsto dobře přimáčkneme. Formu udržujeme zatím v chladu. Čerstvý smetanový sýr promícháme se smetanou, cukrem a vanilkou do hladkého krému. Já používám sýr Philadephia. Dále přidáváme postupně vejce, mléko a nakonec prosetou mouku. Náplň nalijeme na sušenkový základ a uhladíme. Cheesecake pečeme asi 50 - 60 minut v troubě předehřáté na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Vychladlý cheesecake polijeme polevou připravenou ze smetany, jahod a jahodové šťávy. Dort můžeme ozdobit podle naší fantazie. Smetanový cheesecake nakrájíme a podáváme hlavně v letním období, protože nás příjemně osvěží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový cheesecake

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena