Smetanový cheesecake

Jednoduchý recept na výborný smetanový moučník.


5.010x
60 min
2×

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Formu s průměrem 26 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrobíme a promícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a mletou skořicí. Sušenkovou směsí vyložíme formu a zadní částí lžíce těsto dobře přimáčkneme. Formu udržujeme zatím v chladu.

Čerstvý smetanový sýr promícháme se smetanou, cukrem a vanilkou do hladkého krému. Já používám sýr Philadephia. Dále přidáváme postupně vejce, mléko a nakonec prosetou mouku. Náplň nalijeme na sušenkový základ a uhladíme.

Cheesecake pečeme asi 50 - 60 minut v troubě předehřáté na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

Vychladlý cheesecake polijeme polevou připravenou ze smetany, jahod a jahodové šťávy. Dort můžeme ozdobit podle naší fantazie.

Smetanový cheesecake nakrájíme a podáváme hlavně v letním období, protože nás příjemně osvěží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový cheesecake

Zpět na recept