Vláčný smetanový moučník ozdobený malinovým přelivem. Recept na lahodný zákusek ke svačině.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Chutnalo
2x
Ingredience
Náplň
Vejce3 ks
Cukr moučka100 g
Měkký tvaroh500 g
Těsto
Sušenky200 g
Skořice mletá1 špetka
Rozpuštěné máslo100 g
Poleva
Vanilkový cukr1 balíček
Zakysaná smetana150 g
Na ozdobu
Hot Fruits s malinami od Hamé1 balení
Postup přípravy
Sušenky (ideální jsou esíčka) rozdrtíme na drobky – můžeme je rozmixovat v mixéru nebo je dáme do igelitového pytlíku a rozmačkáme válečkem.
Drobkovou směs v míse zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme. Hotovou hmotu rovnoměrně rozložíme do nevymazané formy a stlačíme dohladka, například obrácenou skleničkou.
Smícháme ingredience na náplň, vlijeme na základ a necháme hodinu péct při teplotě 150 °C.
Upečený dort má střed i okraje pevné. Vyzkoušíme špejlí – budou lepit, ale nesmí téct.
Hotový dort necháme chvíli odpočinout a připravíme polevu.
Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, nalijeme na dort a uhladíme.
Dáme zapéct na dalších 10 minut.
Smetanový cheesecake podáváme vychlazený a jednotlivé porce přelijeme malinovou omáčkou.