Smetanový amur na zelenině

Ryba ve smetaně a zapečená na zelenině vyrovnaná směs jemných chutí.


3.429x
35 min
1×

Postup přípravy

Očištěné a omyté půlky amura rozdělíme na jednotlivé porce asi 7 - 8 cm široké.

Jednotlivé porce posypeme kořením na ryby, tymiánem a pepřem. Pokapeme je olivovým olejem a obalíme v hladké mouce.

V hlubší pánvi s poklicí si nahřejeme olivový olej. Porce ryby osmahneme dozlatova z obou stran a vyjmeme je na talíř.

Do výpeku vsypeme mraženou zeleninu a krátce ji orestujeme.

Na orestovanou zeleninu vložíme zpět osmažené porce ryby, vlijeme smetanu a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a dopékáme do doby, než se sýr rozpustí.

Porce smetanového amura na zelenině podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový amur na zelenině

Zpět na recept