Smetanový amur na zelenině

Ryba ve smetaně a zapečená na zelenině vyrovnaná směs jemných chutí.


3.429x
35 min
1×

Ingredience

5-6 lžičektymián
150 ghladká mouka
4 lžíceolivový olej (Bertolli Extra Vergine)
1 lžícemletý černý pepř
5 lžičeksměs koření na ryby
500 gmražená čínská zelenina
400 mlsmetana na vaření nebo ke šlehání
1 ksamur

podle chuti

tvrdý sýr

Postup přípravy

Očištěné a omyté půlky amura rozdělíme na jednotlivé porce asi 7 - 8 cm široké.

Jednotlivé porce posypeme kořením na ryby, tymiánem a pepřem. Pokapeme je olivovým olejem a obalíme v hladké mouce.

V hlubší pánvi s poklicí si nahřejeme olivový olej. Porce ryby osmahneme dozlatova z obou stran a vyjmeme je na talíř.

Do výpeku vsypeme mraženou zeleninu a krátce ji orestujeme.

Na orestovanou zeleninu vložíme zpět osmažené porce ryby, vlijeme smetanu a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a dopékáme do doby, než se sýr rozpustí.

Porce smetanového amura na zelenině podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový amur na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.