Vaření.czReceptySmetanovo-tomatová omáčka s masem

Smetanovo-tomatová omáčka s masem

Rychlá a jednoduchá, chutná večeře pro milovníky italské kuchyně.


3.095x
15 min

Ingredience

olej
300 ganglická slanina
drcený barevný pepř
4 kskuřecí prsní řízky
kořenící směs barbecue

omáčka

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
4 lžícekečup
50 gniva
škrob
chilli koření
500 mlsmetana na vaření

příloha

750 gnoky

Postup přípravy

Nejprve si očistíme a nakrájíme ingredience. Cibuli na drobno, slaninu (může být plátková i vcelku) na kostičky či malé proužky, kuřecí maso na kostičky. Kuřecí maso je lepší předem nasolit, přidat koření - barbecue, pepř, lehce chilli (podle chuti) a nechat asi 30 minut uležet v oleji. Poté dáme osmahnout cibulku se slaninou a přidáme kuřecí maso. Když je maso osmahnuté, vlijeme na něj smetanu a rozpustíme v ní rozdrobenou nivu. Lehce přisypeme škrob a tím omáčku zahustíme. Zamícháme, osolíme, přidáme chilli koření, prolisovaný česnek. Přidáme kečup, jen asi 2 lžíce, je zde pro barvu , nesmí přebít chuť pokrmu. Smetanu jen krátce povaříme se škrobem, zhruba 3 minuty. Jako přílohu doporučuji noky či těstoviny. Na talíř dáme hotovou přílohu (noky, těstoviny) doprostřed vlijeme omáčku, podáváme teplé. Smetanovo-tomatovou omáčku s masem můžeme lehounce posypat parmazánem a ozdobit snítkou čerstvé bazalky. Do omáčky můžeme přidat zeleninu nebo žampiony. Chilli je zde podle chuti, jak má rád kdo ostré.
user-icon

autor eallinne

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanovo-tomatová omáčka s masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena