Smetanové vafle

Recept na domácí vafle.


3.712x
30 min
3×

Ingredience

3 ksvejce
100 gmáslo
100 gmouka
trochu vanilkový cukr
strouhaná citronová kůra
0.2 lsmetana ke šlehání

podle potřeby

olej na potření

Postup přípravy

Máslo ušleháme do pěny s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem nebo citronovou kůrou. Pak vmícháme do tuha ušlehanou smetanu, mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Smetanové vafle pečeme nejlépe v elektrickém přístroji - vaflovači. Plochy vaflovače otíráme pouze vlhkým hadříkem, nikdy jej nevkládáme do vody. Po tomto očištění krátce zapneme a prohřejeme, poté necháme vychladnout. Lehce potřeme olejem a postupně pečeme vafle. Vafle podáváme podle chuti, můžeme namazat marmeládou, ozdobit šlehačkou, ovocem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové vafle

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena