Vaření.czReceptySmetanové provensálské brambory

Smetanové provensálské brambory

Recept na vynikající přílohu nebo hlavní chod z brambor.


4.423x
35 min
1×

Ingredience

sůl
8 ksbrambory
1 kscibule
0.5 kscuketa
olivový olej
100 mlsmetana ke šlehání
provensálské koření

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 3 - 5 mm široké. Cibuli a cuketu očistíme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, cuketu na kostky. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem a lehce potřeme olejem. Na něj rozložíme brambory. Brambory lehce osolíme, okořeníme provensálským kořením a pokapeme olejem. Plech s brambory vložíme do předehřáté trouby. Asi po 15 minutách brambory posypeme cibulí s cuketou, lehce přelijeme smetanou a zapékáme dalších 10 minut. Nastrouháme si parmazán a smetanové brambory jím pak posypeme. Smetanové provensálské brambory zapékáme ještě asi 10 minut nebo podle potřeby. Smetanové provensálské brambory podáváme jako přílohu k pečenému či smaženému masu nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanové provensálské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena