Brambory vařené ve smetaně s pórkem a spoustou jarních bylinek.
Hodnocení
3.0
/ 5 (242x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Máslo2 lžíce
Petrželka1/2 svazku
Brambory1 kg
Cibule1 ks
Pórek1 ks
Bazalka
Zakysaná smetana150 ml
Muškátový oříšek
Jarní cibulka1 svazek
Mletý černý pepř
Bujón zeleninový375 ml
Postup přípravy
Brambory omyjeme a nakrájíme na velké kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme brambory, které asi 5 minut zprudka restujeme, a pak je zalijeme vývarem. Přidáme smetanu a vaříme asi 10 minut.
Pórek a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Bazalku s petrželkou omyjeme, osušíme a nasekáme. Pórek přidáme k bramborám a necháme vše vařit dalších 15 minut. Nakonec do brambor přidáme bazalku, petržeku a cibulku, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
Vynikající recept! Měla jsem doma sladkou smetanu, tak jsem použila tu, a místo pórku jsem prostě dala víc cibule, ale bylo to báječné, báječné, báječné!! Fantastický základ na obměňování podle toho, co máte zrovna v lednici - určitě to musí být skvělé třeba s květákem! Moc za recept děkuji :-)