sůl | ||
2 lžíce | máslo | |
0.5 svazku | petrželka | |
1 kg | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 ks | pórek | |
bazalka | ||
150 ml | zakysaná smetana | |
muškátový oříšek | ||
1 svazek | jarní cibulka | |
mletý černý pepř | ||
375 ml | bujón zeleninový |
Brambory omyjeme a nakrájíme na velké kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme brambory, které asi 5 minut zprudka restujeme, a pak je zalijeme vývarem. Přidáme smetanu a vaříme asi 10 minut.
Pórek a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Bazalku s petrželkou omyjeme, osušíme a nasekáme. Pórek přidáme k bramborám a necháme vše vařit dalších 15 minut. Nakonec do brambor přidáme bazalku, petržeku a cibulku, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
Ihned podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena