Vaření.czReceptySmetanové brambory s přírodním vepřovým plátkem

Smetanové brambory s přírodním vepřovým plátkem

Jednoduchý recept na chutný vepřový pokrm k obědu.


2.610x
90 min

Ingredience

3 ksvejce
1 kscibule
15 dkgsádlo
10 dkgniva
10 dkgeidam
1 lžícehladká mouka
3 plátkyvepřová kýta

podle chuti

sůl
tymián
grilovací koření

podle potřeby

vejce

příloha

6 ksbrambory
1 kelímeksmetana ke šlehání

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na klínky. Eidam a nivu nastrouháme na jemném struhadle. Plátky kýty opečeme na pánvi na sádle po obou stranách a vyjmeme ven. Na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, podlijeme vodou, vložíme opečené maso a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zapražíme moukou, podlijeme vodou a zvolna provaříme. Šťávu dochutíme solí, mletým pepřem a grilovacím kořením. Brambory vložíme na vymaštěný pekáč, osolíme, posypeme tymiánem, promícháme a zalijeme smetanou ke šlehaní. Pekáč uzavřeme alobalem a dáme péct na 30 - 40 minut do trouby při 200 °C. Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal, brambory posypeme strouhaným eidamem s nivou a dáme ještě na 5 minut zapéct. Mezitím si osmažíme volské oko a můžeme servírovat. Smetanové brambory s přírodním vepřovým plátkem ozdobíme na talíři nakrájenou čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanové brambory s přírodním vepřovým plátkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena