Vaření.czReceptySmetanové brambory s ančovičkami

Smetanové brambory s ančovičkami

Vyzkoušejte snadný recept, který pochází ze skandinávské kuchyně, kde je podáván zejména na Vánoce. Smetanové brambory s ančovičkami jsou chutnou přílohou k rybám.


3.97x
60 min

Ingredience

1 lžícestrouhanka
600 gbrambory
1 kscibule
250 mlsmetana na vaření
1 konzervaančovičky v oleji

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Větší brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dno zapékací mísy vyložíme polovinou nakrájených brambor, které jemně osolíme a opepříme. Na ně rozložíme cibulku a plátky ančoviček, zaprášíme malým množstvím strouhanky a poklademe zbývajícími bramborami. Vše zakapeme olejem z konzervy, opepříme, zalijeme smetanou a poklademe hoblinkami másla. Brambory s ančovičkami pečeme asi při 200 °C přibližně 30 - 40 minut dozlatova. Smetanové brambory s ančovičkami podáváme jako přílohu k rybám.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové brambory s ančovičkami

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Švédská
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena