Smetanové bábovičky se slaným karamelem

Recept na dezert z mascarpone, kterým oslníte na každé oslavě!


4.04x
45 min

Postup přípravy

Vysokotučný sýr mascarpone (či jiný) vyklopíme do mísy, přidáme cukr, zakysanou smetanu, mandlový likér, hladkou mouku, vejce a důkladně vyšleháme.

Krémem naplníme menší silikonové formičky (košíčky, dortíky apod.) a uložíme na plech. Takto připravené smetanové bábovičky vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme 25 - 30 minut (podle velikosti formiček). Teplé smetanové bábovičky necháme zcela vychladnout v mírně pootevřené troubě, až poté vyklopíme na servírovací talířky.

Během pečení si připravíme slaný karamel. Na silnostěnnou pánev vsypeme veškerý cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Dáváme velký pozor, aby se nám karamel nepřipálil. Poté opatrně přilijeme horkou vodu a horkou smetanu ke šlehání. Postupujeme opatrně, protože karamel začne prskat a pěnit. Plamen stáhneme na mírnou teplotu a za stálého míchání prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Na závěr do karamelu přidáme hrubozrnnou sůl.

Smetanové bábovičky přeléváme vlažným slaným karamelem, zdobíme snítkou máty a podáváme jako lahodný dezert s nezaměnitelnou chutí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové bábovičky se slaným karamelem

Zpět na recept