Recept na dezert z mascarpone, kterým oslníte na každé oslavě!
2 ks | vejce |
100 g | cukr krupice |
500 g | mascarpone |
2 lžíce | hladká mouka |
150 ml | zakysaná smetana |
2 lžíce | mandlový likér |
poleva | |
---|---|
25 ml | voda |
150 g | cukr krupice |
120 ml | smetana ke šlehání |
0.3 lžičky | hrubozrnná sůl |
na ozdobu | |
čerstvá máta |
Vysokotučný sýr mascarpone (či jiný) vyklopíme do mísy, přidáme cukr, zakysanou smetanu, mandlový likér, hladkou mouku, vejce a důkladně vyšleháme. Krémem naplníme menší silikonové formičky (košíčky, dortíky apod.) a uložíme na plech. Takto připravené smetanové bábovičky vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme 25 - 30 minut (podle velikosti formiček). Teplé smetanové bábovičky necháme zcela vychladnout v mírně pootevřené troubě, až poté vyklopíme na servírovací talířky. Během pečení si připravíme slaný karamel. Na silnostěnnou pánev vsypeme veškerý cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Dáváme velký pozor, aby se nám karamel nepřipálil. Poté opatrně přilijeme horkou vodu a horkou smetanu ke šlehání. Postupujeme opatrně, protože karamel začne prskat a pěnit. Plamen stáhneme na mírnou teplotu a za stálého míchání prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Na závěr do karamelu přidáme hrubozrnnou sůl. Smetanové bábovičky přeléváme vlažným slaným karamelem, zdobíme snítkou máty a podáváme jako lahodný dezert s nezaměnitelnou chutí.
Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem
Máte rádi karamel, tvaroh a čokoládu? Tento koláč uspokojí všechny vaše chutě! Překvapte rodinu výjimečným koláčem.
Překvapení na Mikuláše: Domácí lízátka ze slaného karamelu
Dnes se naučíme krok za krokem připravovat domácí lízátka ze slaného karamelu, kterými můžete překvapit třeba na Mikuláše. Chutnají výborně!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena